Verlegging van omzetbelasting

servicepage-image

Bij verlegging van omzetbelasting betaalt u bij invoer geen omzetbelasting

Omzetbelasting

Uw bedrijf importeert goederen uit een land buiten de Europese Unie. In dit geval krijgt u te maken met omzetbelasting en zo mogelijk invoerrechten. Een bedrijf kan deze omzetbelasting van de belastingdienst weer retour krijgen, voor een particulier geldt dit niet. Ondanks dat u dit retour krijgt heeft dit wel invloed op uw cashflow.

Het algemene BTW-tarief is 21%. Voor sommige goederen en diensten geldt het lage tarief van 6%, het 0%-tarief of een vrijstelling.

Verlegging van omzetbelasting

Het betalen van de omzetbelasting en deze vervolgens weer terug krijgen is wat omslachtig. Wanneer je als bedrijf zijnde regelmatig importeert uit een land buiten de Europese Unie is het verstandig verlegging van de omzetbelasting aan te vragen bij de belastingdienst. Wanneer de invoeraangifte (inklaring) wordt opgemaakt hoeft de omzetbelasting niet meer betaald te worden. Wij kunnen u op weg helpen bij het aanvragen hiervan.

ART23  Verlegging van omzetbelasting

Invoerrechten

Of uw bedrijf invoerrechten betaalt hangt van een aantal factoren af: wat voor goederen zijn het? waar komt het vandaan? Op welke basis komen de goederen naar de Europese Unie? Wij verwijzen u vriendelijk naar onze website voor meer informatie.

Omzetbelasting bij export?

Omzetbelasting hoeft bij het exporteren van goederen naar een land buiten de Europese Unie niet betaald te worden. Naast een Bill of Loading dient het exportdocument ook als bewijsmateriaal voor uw BTW administratie. U toont hiermee aan dat de goederen de Europese Unie hebben verlaten. Verstandig is om het exportdocument in dossier te houden inclusief de status uitgaande bevestigd. De belastingdienst/douane kan dan niet de omzetbelasting alsnog uittrekken.