Import Antwerpen

servicepage-image

Het importeren voor een Nederlands bedrijf in Antwerpen is onhandig, op T1 naar Nederland is de meest praktische route

Wanneer goederen aankomen in de Antwerpse haven moet er iets met deze goederen gebeuren. Als Nederlands bedrijf zijnde loopt men tegen problemen aan. De import organiseren in Antwerpen (Antwerpse haven) is ingewikkeld en onhandig. Veel praktischer is om een transitdocument op te maken vanuit de Antwerpse haven naar uw bedrijf om daar de goederen in te klaren.

Hoe werkt dat?

Op basis van de volgende gegevens kunnen wij het transitdocument opmaken:

  • handelsfactuur;
  • paklijst;
  • voorafgaande douane regeling (in België heet dit afschrijfgegevens);
  • goederencode (HS code);

Vanuit Antwerpen worden de goederen vervolgens naar Nederland getransporteerd, waarna wij de goederen inklaren en het transitdocument zuiveren. Desgewenst kunnen we ook het proces van A tot Z verzorgen inclusief transport.

Import

Er bestaan een aantal varianten van invoeren: definitieve invoer of tijdelijke invoer (bijvoorbeeld wanneer goederen een bewerking ondergaan en vervolgens weer worden geëxporteerd buiten de Europese Unie).

Importeren Van A tot Z (import Antwerpen)

Wanneer u relatief onbekend bent met het invoeren van goederen, komt er nogal wat op u af. Het kan voor u een complete wirwar van allerlei vakjargon zijn of u ziet door alle (douane-technische) bomen het bos niet meer. Of u heeft er simpelweg de tijd niet voor. Wat wil de rederij of rederij-agent die de zending in de Antwerpse haven afhandelt van u? Ziet u allerlei kosten voorbij komen waarvan u zich afvraagt waar deze voor zijn?

Wij kunnen u hierbij van dienst zijn. Indien gewenst kunnen wij alle facetten van A tot Z op ons nemen. Dit scheelt aanzienlijk in tijd en geld.

Invoerrechten en omzetbelasting

Bij het importeren van goederen dient u met een aantal zaken rekening te houden waaronder invoerrechten en omzetbelasting (BTW). Het wel of niet betalen van invoerrechten hangt af van:

  • Wat wilt u invoeren?
  • Waar komen de goederen vandaan?
  • Komen de goederen retour?
  • Ondergaan de goederen een bewerking?

Omzetbelasting

Als bedrijf dient u omzetbelasting te betalen zodra u goederen invoert vanuit een niet EU-lidstaat. Als bedrijf zijnde kunt u de omzetbelasting bij uw jaaraangifte of kwartaalaangifte terug krijgen. Wanneer u regelmatig importeert hebben we hier een oplossing voor. U kunt bij de belastingdienst verlegging van de Omzetbelasting (ART23) aanvragen. U ziet bij het doen van de invoeraangifte geen omzetbelasting meer terug.