Geen invoerrechten

servicepage-image

Geen invoerrechten bij terugkerende goederen, tijdelijk invoeren en bij handelscertificaten.

Het is goed mogelijk dat u geen invoerrechten hoeft te betalen over uw importgoederen:

  • Met het certificaat: EUR1-certificaat, ATR-certificaat of  REX nummer betaalt u geen invoerrechten of een verminderd aan invoerrechten;
  • Bij terugkerende goederen betaalt u geen invoerrechten;
  • Ondergaan uw goederen slechts een bewerking en gaan weer retour? Onder de juiste omstandigheden krijgt u uw invoerrechten weer terug;
  • Met een vrijstellingsvergunning verhuisgoederen bent u vrijgesteld van invoerrechten en omzetbelasting.

Waar komen de goederen vandaan?

De Europese Unie heeft een handelsovereenkomst afgesloten met een aantal landen waarvoor u geen invoerrechten of een verlaagd tarief aan invoerrechten betaald. U dient van uw klant wel het juiste certificaat geleverd te krijgen, bijvoorbeel het EUR1-certificaat, REX nummer of ATR-certificaat

Komen de goederen retour?

Wanneer u goederen op tijdelijke basis buiten de Europese Unie verstuurd en de goederen binnen een tijdsbestek van 3 jaar terugkomen, zogeheten terugkerende goederen, kunnen wij er vaak voor zorgen dat u over de goederen geen invoerrechten of omzetbelasting hoeft te betalen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek hierover.

Wanneer de goederen uit het VK komen en in het VK gefabriceerd zijn, mag de leverancier dit op de factuur verklaren in combinatie met een GB EORI-nummer. Dan zijn de invoerrechten in NL ook 0%. Dit geldt niet voor de omzetbelasting. Voor het invoeren is het van belang om een verlegging van de omzetbelasting te hebben (artikel 23). Dit zorgt ervoor dat u bij invoer geen omzetbelasting betaald.

Ondergaan de goederen een bewerking?

U wilt goederen niet definitief invoeren, maar de goederen ondergaan een bewerking? Worden de goederen bijvoorbeeld gereviseerd of worden de goederen samengebouwd?

Indien deze goederen vervolgens weer geëxporteerd worden buiten de Europese Unie is het natuurlijk niet wenselijk om hierover invoerrechten moet betalen. Daarom zijn wij gespecialiseerd in ‘actieve veredeling’: de mogelijkheid om de invoerrechten weer terug te krijgen.

Bent u particulier en verhuist u?

Wanneer u verhuist vanuit een niet EU-lidstaat naar Nederland hoeft u onder bepaalde voorwaarden ook geen invoerrechten te betalen over de goederen die u wilt importeren. U heeft een vrijstellingsvergunning verhuisgoederen nodig. Een soortgelijke regeling geldt ook voor te importeren erfgoederen. U dient een vergunning vrijstelling voor erfgoederen te hebben. Wij kunnen dit voor u in orde maken.