Importeren

servicepage-image

Inklaren bij uw voordeur of elders in Nederland o.a. Rotterdam.

Het importeren van goederen is niet zo eenvoudig als wellicht gedacht wordt. Het kan op vele manieren misgaan. Wij helpen graag.

Zo moet er bepaald worden welke goederencode (HS-code) aan uw goederen gekoppeld kan worden uit een database van meer dan 5000 codes. Deze code bepaald o.a. of u wel of geen invoerrechten betaald. Door het bepalen van de juiste HS-code betaalt u niet onnodig veel invoerrechten en fraudeert u niet. In een voortraject kunnen wij ook adviseren omtrent handelsovereenkomsten tussen verschillende landen en de Europese Unie wat ook een enorm voordeel kan betekenen voor het al dan niet betalen van invoerrechten.

Naast invoerrechten bent u ook omzetbelasting aan de belastingdienst/douane schuldig. U krijgt dit weliswaar terug maar heeft natuurlijk wel invloed op de cashflow. Wij kunnen ervoor zorgen dat de omzetbelasting niet betaald hoeft te worden.

Wanneer goederen in een container of als groepage binnenkomen op de terminal of luchthaven, zijn er nog een aantal zaken die georganiseerd moeten worden voordat een zending vrijgegeven wordt door de rederij/rederijagent. Voor ons is het eenvoudig om dit op te pakken, voor een bedrijf die de ervaring mist, lastig. Met als resultaat dat goederen te lang blijven staan en er opslagkosten doorbelast worden.

Voor u, als Nederlands bedrijf zijnde, hebben we ook oplossingen in België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk of elders binnen de Europese Unie. Verder organiseren wij dagelijks, voor onze klanten de douaneformaliteiten, in Noorwegen en Zwitserland.

Importeren van A tot Z

Bij het importeren kunnen wij alle zorgen of rompslomp bij u wegnemen en kunnen naast alle bovengenoemde punten zorgen dat goederen netjes, veilig en op tijd bij u worden afgeleverd.

‘Goenee is een bedrijf welke wij sinds jaren inschakelen voor alle douane gerelateerde vraagstukken. Door directe contact en de persoonlijke benadering door de medewerkers van Goenee kunnen de diverse mogelijkheden worden besproken. Zowel het advies als de uitvoering van de werkzaamheden, wordt door kundig personeel uitgevoerd. Goenee is daardoor een betrouwbare partner voor alle douane gerelateerde zaken die bij invoer, oorsprong, opslag goederen, (weder)uitvoer en BTW kunnen voorkomen.

– Customs Manager op diverse opslag locaties

 

Soorten invoeraangiften

Wij kennen een aantal soorten invoeraangiften:

 • Definitieve invoeraangifte zonder verdere bijzonderheden
 • Terugkerende goederen invoeraangifte bij tijdelijke uitvoer EU. Wanneer goederen terugkeren hoeft u geen belasting te betalen
 • Tijdelijke invoeraangifte voor goederen welke een reparatie nodig hebben, waarbij geen belasting betaald hoeft te worden

 Wat kunt u van ons verwachten?

 • Correcte digitale afhandeling invoeraangifte
 • Hulp bij onduidelijkheden
 • Afhandeling van eventueel te betalen belastingen
 • Begeleiden van eventuele douanecontrole
 • Transport vanuit de haven

Wat hebben wij van u nodig?

 • Handelsfactuur en paklijst
 • Goederencode
 • Transportkosten
 • Eenmalige machtiging

 

Geen invoerrechten

Geen invoerrechten bij terugkerende goederen, tijdelijk invoeren en bij handelscertificaten.

Import Rotterdam

Het importeren van goederen in de Rotterdamse Haven. Wij kunnen alle facetten van A tot Z op ons nemen.

Vrijstelling verhuisgoederen

Met vrijstelling voor verhuisgoederen wordt bedoeld: zonder betaling van invoerrechten en omzetbelasting uw bedoel invoeren.