Douane Expediteur Noorwegen

servicepage-image

Wij kunnen helpen bij het invoeren in Noorwegen

Naast een goede Douane Expediteur in Nederland kan het ook prettig zijn een Douane Expediteur in Noorwegen te hebben. Ook in Noorwegen dient er iets met de goederen te gebeuren. Veelal ingevoerd. Wij hebben een netwerk opgebouwd van verschillende Douane Expediteurs waar wij dagelijks mee samenwerken zo ook in Noorwegen.

In drie korte stappen:

Stap 1: Exportdocument

Allereerst dient er een exportdocument opgemaakt te worden vanuit Nederland. Wij kunnen dit vanuit heel Nederland. Veelal wordt dit document door ons opgemaakt, elektronisch, vanuit het bedrijfsadres.

Stap 2: Vervoersdocument T2

Geen verplichting maar het opmaken van een transitdocument T2 is in veel gevallen praktisch. Met dit document hoeft de transporteur niet aan de Noorse grens te wachten maar kan meteen tot plek van bestemming rijden.

Stap 3: Inklaring

Vanaf afstand kan onze Noorse Douane Agent de goederen inklaren.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Wij zullen voor u de documentatie en eventueel transitdocumentatie vanuit Nederland verzorgen, veelal binnen een uur geregeld. Deze documenten krijgt u per mail. Vanuit Nederland zal contact worden gelegd met onze Noorse agent. Men zal de invoeraangifte in Noorwegen voorbereiden zodat, wanneer u de grens overrijdt, de goederen worden ingevoerd.

Wat hebben wij nodig om uw documentatie op te maken?

  • factuur;
  • paklijst;
  • hs code;
  • plaats van de goederen;
  • eori-nummer/ btw nummer van u en uw klant;

Invoerrechten

Afhankelijk van wat er ingevoerd wordt dient u of uw klant wel of geen invoerrechten te betalen. Indien voor de goederen invoerrechten betaald moeten worden, bestaat er een oplossing. Nederland en Noorwegen hebben een handelsovereenkomst afgesloten met elkaar dat onder bepaalde voorwaarden goederen invoerrechtenvrij ingevoerd mogen worden. Er zijn wel strikte eisen, kort door de bocht genomen komt het erop neer dat goederen in de Europese Unie vervaardigd moeten zijn. Indien dit het geval is kan het EUR1 certificaat of in het geval van een laag bedrag een factuurverklaring opgemaakt worden. U dient bij de Kamer van Koophandel aan te tonen dat goederen van Europese makelij zijn, voorbeeld met een fabrikantenverklaring of een leveranciersverklaring. Verder zal het certificaat geldig worden gemaakt bij de douane.

Wij kunnen het EUR1 certificaat opmaken en vragen dit digitaal aan bij de Kamer van Koophandel.

Wij helpen u graag bij bovengenoemde.