Exporteren

servicepage-image

VAKKUNDIG, BEHULPZAAM EN DEZELFDE DAG GEREED

Bij het exporteren van goederen is het van groot belang dat er terdege advies gegeven wordt en de juiste documentatie wordt opgemaakt. Wij doen dit graag.

Bij het opmaken van exportdocumentatie dient allereerst een correcte factuur opgemaakt te worden, wat voor iedere klant, land of soort uitvoeraangifte anders kan zijn. Er moet gekeken worden of handelsovereenkomsten zijn afgesloten met de Europese Unie en het land van export, bijvoorbeeld voor het opmaken van een EUR1 of ATR-certificaat. Zijn er andere specifieke certificaten nodig, bijvoorbeeld het CVO? Verder moet, uit een database van 5000 codes, gekeken worden of u onder de juiste goederencode (HS-code) exporteert. Op welke wijze worden de goederen geëxporteerd? Definitieve, tijdelijke basis of worden goederen gerepareerd in het land van bestemming? Heeft het exportdocument de juiste status zodat u niet alsnog omzetbelasting moet betalen? Dit is onze expertise.

Wellicht exporteert u goederen naar Noorwegen, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk en wilt u dat er naast de exportdocumentatie in Nederland ook ter plaatse de importdocumentatie geregeld wordt? Dit scheelt enorm veel tijd aan de grens. Voor onze klanten verzorgen wij dit al jarenlang.

Bij het exporteren van uw goederen kunnen wij alle zorgen en rompslomp bij u wegnemen en kunnen naast alle bovengenoemde punten zorgen voor transport en verpakken zodat goederen veilig en op tijd worden afgeleverd.

‘Snel, accuraat en deskundig! Mede dankzij de vaste contactpersoon en een no-nonsense mentaliteit is Jac. Goenee onze agent voor exportdocumenten’.

                                                                                                                                                                         – Faay Vianen B.V.

Soorten uitvoeraangiften

 • Definitieve uitvoeraangifte zonder verdere bijzonderheden
 • Tijdelijke uitvoeraangifte voor goederen welke tijdelijk weggaan, bij terugkeren betaalt u geen belasting
 • Wederuitvoer wanneer goederen tijdelijke zijn ingevoerd, gerepareerd en retour gaan
 • Uitvoeraangifte voor landen binnen de EU met een ander belastingstelsel bijvoorbeeld Canarische eilanden, de Franse Overzeese Departementen en Kanaaleilanden

Wat hebben wij daarvoor nodig?

 • Handelsfactuur en paklijst
 • Goederencode (eventueel met ons te bepalen)
 • Transportkosten
 • Kantoor van uitgang
 • Eenmalige machtiging

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Correcte digitale afhandeling uitvoeraangifte
 • Hulp bij onduidelijkheden
 • Begeleiden van eventuele douanecontrole
 • Opmaken van certificaten EUR1/CVO/ATR/legaliseren factuur indien gewenst

*zeer verstandig zelf het exportdocument in dossier te houden dit is uw bewijs dat goederen de Europese Unie hebben verlaten. Bij het niet kunnen aantonen van het exportdocument of zonder de status uitgaand bevestigd kan de belastingdienst/douane de omzetbelasting met terug werkenede kracht doorbelasten.

 

Exporteren naar Noorwegen en Zwitserland

Wanneer u gaat exporteren naar Noorwegen of Zwitserland, kunnen wij u helpen met de douanedocumentatie en de inklaring ter plaatse.

Certificaat Van Oorsprong, EUR1-certificaat en ATR-certificaat

Certificaten zijn nodig vanwege handelsovereenkomsten (invoerrechten) of om handelspolitieke redenen.

T2

T2 / T1 / T2L / T2LF vervoersdocumentatie digitaal en dezelfde dag aangeleverd.