Douane Expediteur, wat doet hij?

servicepage-image

Jac. Goenee bijna 100 jaar Douane Expediteur

Vanaf 1921 zorgen wij, als Douane Expediteur, vanuit Utrecht voor alle douaneformaliteiten. Het opmaken van douanedocumentatie kan overal in Nederland, en gebeurt elektronisch. U hoeft niet met uw goederen langs ons kantoor te komen.

Douane Expediteur, wat doet hij eigenlijk voor je?

Wanneer een bedrijf internationaal zaken doet, komen er veel douane administratieve formaliteiten bij kijken. Met name wanneer de goederen aan een niet EU-land worden geleverd. Een Douane Expediteur kan deze taken op zich nemen.

Wij zorgen o.a. voor:

  • douane aangiften in al zijn varianten
  • aanvragen van benodigde vergunningen
  • opmaken en aanvragen van de juiste certificaten
  • contact leggen met de rederijen in de haven;
  • organiseren van het transport;
  • terdege advies;
  • vlot handelen;

Kortom een expediteur moet zorgen dat uw goederen veilig, vlot en zo voordelig mogelijk op plaats van bestemming worden afgeleverd.

Douane aangiften in al zijn varianten

Jac. Goenee kan in heel Nederland alle douane documentatie opmaken. Voor het opmaken van export documenten kan dit binnen een uur geregeld zijn. In vele gevallen binnen het half uur. Voor de invoeraangiften is iets meer tijd nodig, maar ook dit kan vlot georganiseerd zijn. Wat wij belangrijk vinden is om u in een voortraject te informeren omtrent handelsovereenkomsten, zodat u of uw klant niet onnodig invoerrechten hoeft te betalen.

Aanvragen van benodigde vergunningen

Wij als Douane expediteur kunnen uw bedrijf helpen bij het aanvragen van diverse vergunningen. Denk hierbij aan vergunning toegelaten exporteur of ART23 verlegging van de omzetbelasting.

Opmaken en aanvragen van de juiste certificaten

De meest gevraagde documenten binnen de douane wereld zijn het EUR1-certificaat, CVO of ATR-certificaat. Deze maken wij veelal digitaal op.

Contact leggen met de rederijen in de haven

Bij invoer heeft uw bedrijf zo mogelijk te kampen met de rederij. Er dienen kosten betaald te worden, de goederen moeten vrijgesteld worden, etc. Voor ons dagelijks werk en eenvoudig op ons te nemen.

Organiseren van het transport

Zodra goederen in de Rotterdamse haven aankomen in een container moeten deze zo snel mogelijk naar uw bedrijf worden overgebracht. Dit kunnen wij vlot organiseren.

Terdege advies

Een goed advies krijgen over douane gerelateerde zaken is voor uw bedrijf van essentieel belang. Dit moet vlot en nauwkeurig gebeuren. Wij zijn op de hoogte van alle vernieuwingen binnen de douane wet en hebben bijna 100 jaar ervaring.

Betrouwbaarheid van uw Douane Expediteur

Het is belangrijk dat uw Douane Expediteur betrouwbaar is. Hoe kunt u dit toetsen? Een belangrijke graadmeter is dat men AEO gecertificeerd is. AEO gecertificeerde bedrijven worden van top tot teen doorgelicht door de douane. Heeft men altijd volgens de douaneregels gewerkt? Zijn vergunningen weleens ingetrokken geweest? Heeft men afgelopen jaren bekeuringen gekregen? Is het bedrijf gezond? Heeft men de administratie op orde? Zijn bedrijfsprocessen goed in kaart gebracht?

Jac. Goenee is sinds 2011 AEO gecertificeerd op het gebied van veiligheid- en/of douanevereenvoudigingen.

 

Jac. Goenee Douane Expediteur vanaf 1921…

Volgens het handelsregister Kamer van Koophandel en Fabrieken te Utrecht is Jac. Goenee B.V. officieel opgericht op 1 januari 1926, maar uit onofficiƫle papieren timmert de firma Goenee al vanaf 1921 aan de weg. Opgericht te Utrecht aan de Oudegracht 71 door Dhr. Jacobus Goenee. Vanaf 22 november 1941 is het bedrijf voortgezet onder de naam Jac. Goenee, Internationaal Expeditiekantoor en Douane-agent, door Dhr. Jacobus Goenee Junior. Tegenwoordig is Jac. Goenee B.V. gevestigd in de Meern.

Jac. Goenee B.V. heeft alle douanevergunningen die nodig zijn om uw zaken netjes af te kunnen handelen.