Certificaten

servicepage-image

DIGITAAL ZONDER VERTRAGING IN HUIS

CVO, EUR1, ATR, factuur legalisatie

Wanneer u goederen koopt buiten de Europese Unie moet u rekening houden met invoerrechten. Echter, door bepaalde afspraken tussen landen kan het goed zijn dat er bij het aanleveren van een bepaald certificaat geen invoerrechten betaald hoeven te worden. Wij kunnen in een voortraject helpen, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Andersom geldt dit ook: goederen worden door u verkocht aan een klant buiten de Europese Unie, waarbij een certificaat nodig is. Men wil immers geen invoerrechten betalen. De Europese Unie heeft met een heel aantal landen hieromtrent afspraken gemaakt.

Ook worden certificaten aangevraagd om handelspolitieke redenen wat geregeld bij het CVO (Certificaat Van Oorsprong) van toepassing is.

Wij kunnen diverse certificaten, veelal digitaal, voor u opmaken waaronder het CVO, EUR1, ATR en het legaliseren van een factuur of ander document bij de kamer van koophandel.  Ook moeten certificaten of facturen regelmatig langs de Ambassade van een bepaald land. Dit organiseren wij ook graag.

CVO

Het CVO (of COO) wordt veelal om handelspolitieke redenen gevraagd. Het geeft alleen de oorsprong van de goederen aan. Waar wordt iets geproduceerd? Voorheen kon men dit aanvragen per post bij de Kamer van Koophandel, dit is niet meer mogelijk en dient digitaal te gebeuren.

Legalisatie factuur of ander document

Naast dat de klant van u verwacht dat er een certificaat bij de zending geleverd wordt, gaat dit regelmatig gepaard met het legaliseren van de factuur of een aanverwant document. Dit doen wij digitaal en is dezelfde dag gereed.

EUR1-certificaat

De Europese Unie heeft een handelsovereenkomst met diverse landen waarbij een EUR1-certificaat gevraagd wordt. Dit gebeurt digitaal bij de Kamer van Koophandel. Met het EUR1-certificaat betaalt de klant geen of minder invoerrechten. Als eis wordt gesteld dat de goederen in de Europese Unie gemaakt zijn. Bij een laag bedrag mag de exporteur verklaren op zijn factuur dat de goederen van Europese Origine zijn. Bij ieder EUR1-certificaat dient ook het exportdocument opgemaakt te worden wat wij graag voor u doen.

ATR-certificaat

De Europese Unie heeft een handelsovereenkomst met Turkije.  Met het ATR-certificaat betaalt de klant geen of minder invoerrechten. Bij ieder ATR-certificaat dient ook het exportdocument opgemaakt te worden wat wij graag voor u doen.

‘De samenwerking met Jac. Goenee verloopt altijd prettig. Snelle service en veel kennis van zaken ook voor transporten naar exotische bestemmingen’. 

-Van Riet MHS B.V. 

Wat hebben wij nodig?

Wij hebben daarvoor de handelsfactuur, paklijst, bewijsvoering kamer van koophandel (niet nodig voor ATR) en een eenmalige machtiging nodig.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Correcte digitale afhandeling CVO, EUR1, factuur legalisatie (of ander document)
  • Correcte afhandeling ATR
  • Erg belangrijk: hulp bij onduidelijkheden

Exportdocument

Exportdocumentatie is nodig voor export buiten de Europese Unie. Zo nu en dan is exportdocumentatie nodig binnen de EU.

Toegelaten Exporteur

Toegelaten Exporteur of Approved Exporter is vooral praktisch bij het exporteren naar Zuid-Korea.

ATA carnet

Handig bij een beurs of een tentoonstelling wanneer goederen tijdelijk worden verzonden.