Legaliseren

servicepage-image

Kamer van Koophandel legalisatie digitaal en vlot gereed

Het legaliseren van facturen en/of andere documenten doen wij digitaal bij de Kamer van Koophandel. Dit hebben wij dezelfde dag nog geregeld.

Wanneer bedrijven een LC (Letter of Credit) gebruiken zien we regelmatig dat documentatie ook bij de Ambassade langs moet gaan voor een stempel. Dit dient te gebeuren nadat de factuur en/of andere documentatie bij de Kamer van Koophandel is behandeld.

In het geval van de Ambassade gaat het veelal om de factuur, Power of Attorney, het EUR1-certificaat en CVO.

Het EUR1-certificaat aanvragen?

Vanwege handelsovereenkomsten tussen de Europese Unie en andere niet-EU landen vraagt de klant om een EUR1-certificaat. Als eis wordt gesteld dat goederen in de EU gemaakt zijn.

Voorheen was het gebruikelijk met het EUR1-certificaat en bewijslast naar de Kamer van Koophandel te gaan. Deze faciliteit bestaat niet meer. Wij hebben hier een digitale applicatie voor.

Wat dient u bij ons aan te leveren voor het aanvragen van het EUR1?

  • de handelsfactuur;
  • paklijst (gewicht en colli)
  • leveranciersverklaring of fabrikantenverklaring (wij hebben hier een standaard format voor);
  • eenmalige machtiging dat we namens u mogen aanvragen.

Verder dient het EUR1 geldig gemaakt te worden bij de Douane.

Het CVO aanvragen?

CVO staat voor Certificaat van Oorsprong. Door uw klant wordt u regelmatig gevraagd een Certificaat Van Oorsprong op te maken. Met een CVO toont u de oorsprong van de goederen aan. Dit certificaat wordt vaak gevraagd als politiek instrument, met name om goederen afkomstig uit een bepaald land te boycotten. Denk u aan landen als Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Rusland etc.

Wat dient u bij ons aan te leveren voor het aanvragen van het CVO?

  • de handelsfactuur;
  • paklijst (gewicht en colli)
  • leveranciersverklaring of fabrikantenverklaring;
  • een eenmalige machtiging waarin staat dat we namens u het CVO mogen aanvragen.

Het ATR-Certificaat

De Europese Unie heeft een Handelsovereenkomst afgesloten met Turkije. ATR staat voor Associatie Turkije. Een ATR-certificaat is een douanedocument dat gebruikt wordt bij handel tussen landen uit de Europese Unie en Turkije. Met het certificaat betaalt u geen of minder invoerrechten naar of vanuit Turkije. Bewijsvoering hoeft niet bij de Kamer van Koophandel aangeleverd te worden. Het maakt niet zozeer uit waar de goederen van origine vandaan komen, maar van belang is waar de goederen vertrekken. Indien u een ATR-certificaat aanvraagt dient het geldig gemaakt te worden bij de douane.

Wat dient u bij ons aan te leveren voor het aanvragen van het ATR?

  • de handelsfactuur;
  • paklijst (gewicht en colli)