Importeren uit het Verenigd Koninkrijk

servicepage-image

Voor iedere zending uit het Verenigd Koninkrijk naar de Europese Unie moet een inklaring worden opgemaakt of een transitdocument.

Nu het Verenigd Koninkrijk een deal heeft gesloten met de Europese Unie, weten we dat er voor iedere goederenbeweging een exportdocument of een inklaring moet worden opgemaakt. Wanneer u goederen uit het VK overbrengt naar Nederland, dan brengt u goederen van buiten de EU, naar de EU toe. Voor het binnenbrengen in de EU moet een inklaring worden opgemaakt.

 

Importdocument opmaken

Wanneer goederen de Europese Unie in komen, dan moet er een invoeraangifte worden gedaan. De oorsprong van de goederen is hier van groot belang.
Wanneer de goederen in het VK gefabriceerd zijn, mag de leverancier dit op de factuur verklaren in combinatie met een GB EORI-nummer. Dan zijn de invoerrechten in NL namelijk 0%.

Dit geldt niet voor de omzetbelasting. Voor het invoeren is het van belang om een verlegging van de omzetbelasting te hebben (artikel 23). Dit zorgt ervoor dat u bij invoer geen omzetbelasting betaald.

 

Wat hebben wij nodig voor het opmaken van een inklaring uit het VK?

  • Een factuur en paklijst, met de waarde, het gewicht en aantal colli van de zending;
  • Eventueel een factuurverklaring met het GB EORI nummer van de verzender;
  • Een trailernummer of containernummer;
  • Voorafgaande regeling;
  • De terminal waar de ferry of boot binnenkomt.